Gil Guera is de eigenaar van de Heart Of Oak tattoo shop en komt oorspronkelijk uit Portugal. Hij verhuisde als gevolg van de economische crisis in zijn land en ging zoek naar een nieuw leven dat hem meer kansen kon bieden en dat vond hij hier in Antwerpen. 

Wanneer en waarom heb je ‘Heart of oak’ opgericht?
Heart of Oak werd opgericht in 2018. Al snel had Gil een eigen visie en stijl daarom wou hij zijn eigen shop openen om zijn stempel te kunnen drukken. 

Hoe en waar heb je jouw passie voor tatoeages ontwikkeld?
Gil was al vanaf jonge leeftijd (13 jaar) geïnteresseerd in tatoeages. Hij ontwierp tatoeages (flashes) voor de vrienden van zijn zus. Niet veel later stortte hij zich op graffitikunst omdat zijn vrienden daar ook mee bezig waren en enkele jaren later vond hij zijn weg terug naar de tatoeage scène.

Hoelang tatoeëer je al?
Vanaf zijn 13e begon Gil met tatoeëren. Toen hij in België woonde begon hij als grafisch ontwerper te werken maar de taalbarrière bleek toch iets te groot. Een goede vriend had toevallig twee tatoeage machines thuis waarmee Gil kon oefenen. Toen is Gil steeds meer beginnen tekenen en oefenen tot hij de kans kreeg om aan de slag te gaan bij Spitfire Tattoo (Berchem) om zich verder te ontwikkelen.

Vanwaar de naam?
Toen de oude houten transportschepen bestuurd werden door ontdekkingsreizigers kregen de voornaamste boten namelijk de naam ‘Heart of Oak’. Mijn vrouw en ik zijn zelf ook zeilers vandaar de naam ‘Heart of Oak’. 

Wie of wat inspireert jou?
Gil haalt zijn inspiratie uit oude tekeningen die hij dan op zijn beurt probeert te vernieuwen naar zijn stijl en visie. Zijn grootste voorbeeld is en blijft Paul Dobleman maar natuurlijk haalt hij ook inspiratie bij collega’s waar hij een enorm respect voor heeft. 

Wat is hun handelsmerk?
Hij werkt overwegend in de traditionele, ‘oldschool’ Europese stijl.

Heb je een leuke anekdote voor ons?
Gil zette zijn eerste tatoeages bij een oude vrouw van 88 jaar die de naam van haar overleden man op haar borst wou laten tatoeëren. Dit was een extra uitdaging vermits dit een zeer specifiek en speciaal ontwerp was maar ook omdat tatoeëren op een 88 jarige huid geen simpel opgave is. 

Wat zijn de top 1 of 2 of 3 tattoos die je geplaatst hebt waarover je fier bent? 
Zijn top 3 veranderd zeker elke maand. De favoriet van de maand februari is omdat Gil echt zijn eigen ding mocht doen en het vertrouwen van de klant kreeg. Gil heeft twee stijlen door elkaar gebruikt wat weer extra uitdaging op op zich was. Gil probeert zichzelf zo constant tot een hoger niveau te tillen. 

Welke tattoo op jouw lichaam heeft voor jou een diepere betekenis? Kan je die delen met ons 
De tatoeage gezet in de stijl van Paul Dobleman, zijn grootste inspiratiebron.

Wat is jouw connectie met Antwerpen
In Antwerpen kon Gil zijn talenten verder ontplooien en kreeg hij kansen en vertrouwen dat kreeg hij jammer genoeg niet in zijn thuisland.

Wat vind je van dit Antwerps Handje tattoo event tijdens de Chocolate Week?
‘Dat ik als Portugees hieraan mag meewerken is zo motiverend. ik ben heel blij dat ik mag meedoen aan dit project.

Wil ook jij je sessie boeken voor een Antwerps handje tattoo bij Heart of Oak Tattoo, ga dan naar deze link: http://bit.ly/antwerpsehandjesbyheartofoaktattoo *de plaatsen zijn beperkt

Heart of Oak Tattoo
Antwerpen Koekenstad
Ta2lab
Visit Antwerp

#visitantwerp #heartofoak #sailing #antwerpenkoekenstad #ta2lab #interview #storytelling #story #tattoos #newtattoo #tattooshop #announcement #firsttattoo #antwerpsehandjes #antwerpenlokaal #spitfiretattoo