Estelle Leurentop
ik ben een 25 jarige levensgenieter – care free – loving – happy person en woon sinds 2017 in Antwerpen stad. In het najaar van 2018 nam ik de beslissing om te stoppen met verder studeren en werd ik verantwoordelijke voor de keuken van een ontbijt en lunchzaak in Antwerpen. Jammer genoeg heb ik deze job moeten laten gaan na een jaar omdat er in de horeca wereld niet altijd even fair uitbetaald wordt. Ik ben gelukkig en dat is al wat telt.

Tattoo verhaaltjes:
Ik heb er 10 in totaal. Ik zal ze in chronologische volgorde opsommen.
Mijn allereerste tattoo staat op mijn linker pols. “2⭐️R” wat the second star to the right betekent. Dit is waar “Neverland” zich bevindt, de plek waar Peter Pan woont. De betekenis achter deze tattoo is eigenlijk dat ik het altijd wat moeilijk heb gehad met volwassen maar ook ouder worden, net zoals Peter Pan.
De tweede tattoo is eigenlijk een duo. Op mijn twee enkels. “XI en IX”. Ik krijg vaak de vraag : “aah 9/11 voor de aanslagen?” Maar nee de romeinse cijfers staan voor de gelukscijfers van mijn ouders, die toevallig 11 en 9 waren en die toevallig ook elkaars omgekeerde zijn in romeinse cijfers.
Mijn derde en vierde zijn een cirkel boven mijn rechter elleboog en het woord “today”. De cirkel omdat ik fel geloof in karma. What goes around comes around, keeping the circle positive. Het woord today voor niet te veel aan het verleden of de toekomst te denken maar proberen om zoveel mogelijk in het nu te leven.
Mijn vijfde: Een huisje kinderlijk getekend op mijn linker ribben. Ik heb na de scheiding van mijn ouders mij nooit gehecht aan een huis. Ik leefde letterlijk uit mijn valies jaren aan een stuk. Daarom ook de plek dicht bij mijn hart – “home is where the heart is”.
Mijn 6e: Mijn enige gekleurde tattoo. Een rode bliksemschicht op m’n rechter arm. Het litteken van Harry Potter op zijn voorhoofd. Deze spreekt uiteraard voor zich. Potter 4 life.
Mijn 7e: de impulsiefste. Ik maakte van een sproetje dat ik op mijn rechterarm heb een smiley. Dit op een dag dat ik me wat depri voelde. Telkens als ik deze tattoo nu zie heb in instant een lach op mijn gezicht 🙂
De laatste drie zijn nog vrij recent.
Mijn 8ste: een uitroepteken met een hartje in het geschrift van mijn moeder uit een brief die ze mij ooit schreef en dat met dit uitroepteken eindigde. (rechter arm)
Mijn 9e: een kies (tand). Ik heb al sinds kleins af aan een panische angst voor eender welke tandarts. Dus die tand representeert al mijn angsten en om over te kunnen geraken. (rechter arm)
Mijn 10e: ook een heel impulsieve en eigenlijk mijn favoriet. Het woord “howdy” op m’n linker bovenarm. Hier zit niets van betekenis achter ik vond het gewoon best grappig en random.

Wanneer ben je begonnen met tattoos?
Ik wou al een tattoo vanaf ik begon te puberen. Al een geluk dat je pas vanaf je 18 legaal een tattoo mag laten zetten want anders had ik hier ook gezeten met één of ander infinity teken of wanderlust ofzo haha. Ik heb nooit grote tattoos gewild. Ik vind, en dit is uiteraard totaal persoonlijk, grotere tattoos bij meisjes niet zo mooi en ik zou deze ook meteen sneller beu geraken. Plus moest ik er ooit 1 van mijn beu zou zijn. Het makkelijker is om deze te laten weglaseren of er iets anders over te kunnen laten zetten.

Waar heb je je tattoos laten zetten?
Al mijn tattoos, behalve mijn eerste zijn gezet door “barry black magic”. Hij zit bij brabo’s hand, dichtbij de grote markt en is goed in het zetten van kleine tattoos.

Do’s and don’ts:
De grootste tip is uiteraard: denk er goed over na. Als het lang blijft nazinderen go for it. Zeker als er iets van een betekenis voor jou achter zit of als het gewoon iets is wat goed bij jou en je persoonlijkheid past. Doe veel research naar goede tattoeëerders en zoek iemand met een tattoo stijl die bij jou in de smaak valt. Laat het zetten in een periode wanneer er niet veel zon is, dus best niet in de zomer toe.

#wecareaboutyourstory #wecareaboutyourtattoo #ta2lab #respect #tattoo #tattoolovers #tattoostories #tattoocare #community #stories #tattoos #realpeople #ink #barryblackmagic #betekenis #homeiswhereyourheartis #home #peterpan #neverland #bliksem #howdy #cirkel #sproetje