Nic, tattoo artiest en eigenaar van Spitfire Tattoo. Zijn passie voor tatoeages is al wel van jongs af aan begonnen. Hij vond tatoeages altijd wel iets intrigerend, maar tatoeëren was later pas gekomen. Nadat een paar vrienden van hem tatoeages hebben laten plaatsen, heeft hij beseft hij van dit dat het iets is waarvan hij zijn beroep wou maken. Nu is het zijn passie en zijn leven, na al die tijd doet hij nog altijd even graag en is het vooral nog niet beu.
Om de maand of om de 2 maanden doen ze Flashdag. Met een paar artiesten maken we dan tekeningen en dan is het net terug zoals vroeger. Je komt binnen en kies er een prentje. Om het nog specialer te maken nodigen ze die dag nog een dj uit die ter plaatse komt draaien.

Wanneer is Spitfire Tattoo opgericht?
In september 2000 in de Nationalestraat. Hij heeft er bewust gekozen om zich daar te vestigen omdat het niet vlakbij was bij alle andere bestaande shops om zo een manier van respect te tonen. Volgens Nic was het een levendige en bruisende buurt en de ideale locatie om daar te starten. Daar heeft hij 10 jaar gezeten erna is hij verhuisd naar de Oude Korenmarkt, daar hebben ze 8 Jaar doorgebracht. Daarna is hij naar zijn huidige plaats, Berchem, verhuisd.

Van waar de naam?
Vroeger was het de trend om een Engelse naam te kiezen voor uw shop. Spitfire klonk kort en krachtig en gewoon goed. Vandaar de naam.

Hoelang tatoeëer je al?
Nic tatoeëert al 23 jaar. Hij is begonnen met professioneel tatoeëren in juli 1997. Daarvoor had hij er altijd wel interesse in, maar om in het milieu van tatoeages binnen te geraken was moeilijk volgens Nic.
Hij heeft nooit echt opgegeven, door steeds te proberen, zowel bij zichzelf als bij vrienden. Op een bepaald moment in zijn leven is hij bevriend geworden met de eigenaar van een shop in Essen, The needle doctor, die wel een extra helpende hand kon gebruiken.
Hij heeft dan de kans gekregen om daar te mogen starten. Nic had zonder enige twijfel ontslag genomen op zijn vorige baan, 2 dagen erna had hij een “sink or swim” agenda vol met klanten. Nic heeft daar 3 jaar ervaring opgedaan en is naar Antwerpen verhuist.

Wie of wat inspireert jou?
Toen hij pas begon te tatoeëren waren dat vooral andere artiesten waarvan hij de stijl mooi vond.
(Amerikaanse tattoo artiesten zoals Jack Rudy black grey chicano | Ed Hardy omdat die al met dat Japans bezig was)
Omdat hij al zo lang bezig is, zijn Nic zijn bronnen verbreedt zoals bijvoorbeeld, gebouwen, musea, maar ook van kerken omdat hij altijd benieuwd is wat voor kunstwerken daar hangen. Uiteindelijk haal je inspiratie uit alles zolang je maar een open blik hebt. Je moet niet specifiek naar andere tatoeages kijken om er inspiratie uit te halen.


Wie zijn jouw collega’s?
Ze tatoeëren hier met 2 personen. Namelijk Francisco ( IG this makes my back hurt) en Nic. Ze vullen elkaar best wel aan, Francisco heeft wel een hedendaagse, terwijl Nic eerder de traditionele stijl toepast. Uiteindelijk kunnen ze wel elke stijl aan.

Wat is je handelsmerk?
Als ze hun merk zouden moeten voorstellen, dan zouden ze een Aziatische stijl hebben, maar ook klassiek en traditioneel omdat dat de stijlen zijn die ze graag doen en vooral veel mee kunnen doen.

Heb je een leuke anekdote voor ons?
De eerste keren toen Nic begon te tatoeeren, heb hij ondervonden dat er veel mensen flauw vielen, dat was best wel even verschieten. Mensen moeten vooral niet zenuwachtig zijn voor hun eerste tattoo.

Wat zijn de top 1, 2 of 3 tattoos die je geplaatst hebt waarover je fier bent?
Er waren 3 opdrachten die heel speciaal waren voor Nic omdat hij zo’n dingen het liefste van al doet. Bekijk de foto’s in deze post.


Welke tattoo op jouw lichaam heeft voor jou een diepere betekenis? Kan je die delen met ons?
In de Nevada woenstijn in Amerika heeft Nic met 10 vrienden dezelfde tattoo laten plaatsen, waar de stroom van een oude autobatterij kwam die gevoed werd door mini zonnepanneeltjes.


Wat is jouw connectie met Antwerpen?
Tatoeëren in een grote stad of in een klein dorpje is best wel een groot verschil. in een stad is het allemaal wat strakker, vooruitstrevender, ze zitten meestal korter op trends. Dat sprak Nic meteen aan en dus daarom is hij naar Antwerpen verhuisd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Nu woont en werkt hij hier en vind Antwerpen fantastisch.

Wat vind je van dit Antwerps Handje tattoo event tijdens de Chocolate Week?
De opzet vind hij super, omdat hij de combinatie wel ideaal vind. Hij heeft het zich onlangs zelf laten tatoeeren en de aftercare voor het eerst kunnen gebruiken en vond het gebruiksvriendelijk product.

Wil ook jij je tattoo sessie boeken voor een Antwerps handje bij Spitfire Tattoo, ga dan naar deze link: http://bit.ly/antwerpsehandjesbyspitfiretattoo *plaatsen zijn beperkt

Spitfire Tattoo
Visit Antwerp
Antwerpen Koekenstad
Ta2lab

#tattoos #visitantwerp #antwerpsehandjes #antwerpen #belgium #community #identity #united #place #firsttattoo #tattooinspiration #antwerpenkoekenstad #collaboration #spitfiretattoo #artist #flashdag #tattooshop.