In 1980 opende Tattoo Eddy zijn deuren in het Schipperskwartier in Antwerpen. Het was in de jaren ‘80 dat de eerste tattoo shops in België pas echt van de grond kwamen. Eddy mogen we dus terecht als één van de pioniers onder de Belgische tatoeëerders beschouwen. Zijn zoon Levi nam ondertussen de fakkel van de succesvolle familiezaak op het Falconplein over.

De gouden jaren ‘80

“De jaren ’80 waren de gouden jaren”, zegt Eddy. “Er waren maar een handvol tattoo shops en die van ons in de Schippersstraat was er daar 1 van. Ik werkte de klok rond en tatoeëren tot 3 of 5 u ’s ochtends was geen uitzondering.” Na enkele jaren verhuisde de tattoo shop 3 huizen verder in dezelfde straat en vandaag staat Tattoo Eddy, na een derde verhuis, te pronken op het Falconplein 15.
Levi, geboren en getogen Sinjoor en zoon van Eddy, heeft de shop in de loop der jaren overgenomen.

Van vader op zoon

Eddy zit ondertussen al aan meer dan 40 jaar in het vak en begon zijn zoon Levi al van jongs af aan op te leiden tot een professionele tatoeëerder. “Ik had altijd al de hoop dat hij op een dag de zaak zou overnemen.” Toen Levi nog maar 4 jaar oud was, zat hij al bij vader Eddy op schoot tijdens het tatoeëren. “Toen ik 10 jaar oud was kleurde ik de lijnen die mijn vader zette al in”, lacht Levi. Het was de tijd van de tribels. “Noem het maar bandwerk. We werkten zelfs niet met afspraken.” Na enkele jaren leerde zoon Levi ook hoe hij zijn eigen machines kon maken, net als zijn vader. “Het drukt een stempel op het karakter van de tattoos die je maakt.” Want: “tatoeëren met je eigen machines is weten wat je doet”, aldus Levi.

Ook vandaag nog kan je Eddy terugvinden in ‘zijn’ tattoo shop. Hij tatoeëert niet meer dagelijks, maar zijn trouwste klanten vragen nog steeds speciaal naar hem. Net als Eddy draait ook Levi ondertussen lange dagen. “Soms is het wel 13 tot 14 uur tatoeëren aan 1 stuk. “Gelukkig heb ik ondertussen al 2 jaar de hulp van collega Pol.” En ook Levi’s vriendin Sarah helpt een handje waar het kan.

Bancontact in het groot op je voorhoofd

Je kan bij Tattoo Eddy terecht voor zowel ontwerpen van de hand van Levi, als met eigen ontwerpen. Beide heren houden het meest van de klassieke traditionele stijlen (dikke lijnen, kleurtjes en een shadow), omdat dit volgens Levi het langste mooi blijft. Maar uiteraard ben je voor andere stijlen meer dan welkom. Pol concentreert zich voornamelijk op het lijnwerk en ontwerpen in zwart-wit, Eddy focust op de piercings en Levi doet de rest. “De klant vraagt, en wij draaien. Zelf als ze vragen om het woord ‘bancontact’ op het voorhoofd te tatoeëren. Ik verzin het niet, we hebben in de loop der jaren al veel gezien…”

Ook Tattoo Eddy doet tijdens de Chocolate Week mee aan het Antwerps Handje tattoo event. Wil jij je sessie boeken bij Tattoo Eddy? Klik dan op deze link:
http://bit.ly/antwerpsehandjesbytattooeddy
* de plaatsen zijn beperkt


Tattoo Eddy
Visit Antwerp
Antwerpen Koekenstad
Ta2lab

#tattoos #visitantwerp #antwerpsehandjes #antwerpen #belgium #community #identity #united #place #firsttattoo #tattooinspiration #antwerpenkoekenstad #collaboration #artist #tattooshop.